home


Anton Corbijn helpt de SOS Telefonische Hulpdienst.
GRONINGEN (ANP) - De Nederlandse fotograaf Anton Corbijn heeft voor SOS Telefonische Hulpdienst een serie foto's gemaakt om de activiteiten van de organisatie te ondersteunen. De foto's symboliseren het werk van de hulpdienst: Helpende handen.

Een aantal artiesten, die Corbijn al eerder op de foto zette, stelden zich nu ook beschikbaar, zoals Michael Stipe, Elton John, Chris Martin, Patti Smith, Brandon Flowers, Helena Christense, The Edge, Gwyneth Paltrow, Nick Cave, en Bob Geldof met Bono samen. Zij steken de beroemde hand uit voor de foto.

De beelden werden zaterdag 28 oktober in aanwezigheid van Corbijn gepresenteerd in De Puddingfabriek in Groningen. De foto's zijn als een set van tien ansichtkaarten gebundeld en worden in de week van 30 oktober tot 3 november gratis uitgereikt aan bezoekers van alle postkantoren in Nederland.

SOS Telefonische Hulpdiensten is een landelijke hulpverleningsorganisatie voor iedereen die behoefte heeft aan een (anoniem) gesprek, hulp of advies per telefoon.

Het hele traject van het ontwikkelen van het idee tot de feitelijk uitvoering was in handen van Teun de Vries.

foto RTV Noord

Zie ook:
Volkskrantblog (met foto's van de handen)
Artikel in de Stentor
Artikel op de U2 fansite

Terug